• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Корпорація ВСМПО-Авісма набирає обертів

26 серпня 2014
Корпорація ВСМПО-Авісма набирає обертів

Британські підприємці, які уклали договори з ВСМПО-Авісма, отримають титанові зливки, вже відлиті для них за вдосконаленою технологією. Тепер продукція, що виготовляється для компанії Rolls-Royce, піддається лише двом переплавам замість попередніх трьох. На першому етапі метал проходить обробку гарніжної печі, потім, на другому і остаточному етапі, обробляється у вакуумно-дугової печі. Плавка за новою технологією проходить під наглядом фахівця від компанії Rolls-Royce, Дейва Сміта. За його словами одержуваний сплав відрізняється преміальною якістю і призначається для виготовлення дисків, а тому й вимоги до матеріалу пред'являються дуже високі, оскільки для рухових деталей, що обертаються, необхідно звести до мінімуму будь-які можливі дефекти. Спочатку з отриманих злитків титану виготовлятимуться квитки (заготівлі для видавлювання), після чого виконуватиметься штампування дисків, які потім встановлюватимуться на двигуни.

У серпні Катерина Лебедєва, яка займає посаду офіційного представника компанії «Messier-Bugatti-Dowty», Франція, і Олів'єра П'єма, що змінила попереднього представника, відвідала компанію ВСМПО-Авісма. Такий пильний інтерес французької фірми до російської компанії пояснюється просто - Messier-Bugatti-Dowty є постачальником шасі для всіх різновидів DreamLiner-787, виготовляючи їх зі штампування від уральського титанового виробника. Є. Лебедєва відвідала виробничі цехи, спостерігаючи за роботою плавильного, ковальського та механічно-обробного виробництва ВСМПО-Авісма. В результаті зустрічі представник Messier-Bugatti-Dowty, позитивно оцінивши спільну співпрацю та припускаючи її подальший розвиток, запропонувала керівництву ВСМПО-Авісма бути готовими до збільшення обсягів замовлень. У відповідь представники російської корпорації запевнили представника французької компанії у своїй готовності до подальших постачання продукції в будь-яких необхідних обсягах.

Український «Турбоатом» також не оминув своєї уваги російську корпорацію, уклавши угоду з «Енерготрансом» на постачання титанових зварних труб від ВСМПО-Авісма. Вартість контракту складає 338,3 млн RUB. Це не перша спільна діяльність компаній — протягом 2010-2014 років «Турбоатом» виробляв закупівлю титанових трубок для енергоблоків 3-ї та 4-ї Ростовської АЕС, а також 2-ї та 4-ї Балаківської АЕС.

25 серпня 2014
27 серпня 2014