• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Заполярна філія «Норнікеля» перевиконує планові показники

27 серпня 2014
Заполярна філія «Норнікеля» перевиконує планові показники

Оцінюючи показники Заполярного відділення «Норільського нікелю» за липень, Владислав Стешенко, в.о. заступника директора з виробництва, надав інформацію про те, що планові показники з видобутку руди у повному обсязі виконані не були, на що вплинуло проведення раніше передбачених ремонтних робіт. Водночас показники щодо видобутку металів із руди здебільшого перевиконані, збагачувачі також показали гідні результати. Перевиконання показників продемонстрували металурги, винятком стало одержання товарного кобальту — втім, його видобуток склав 100%. Виробничі показники ЦАТК, цементного заводу та залізниці повною мірою відповідають потребам підрозділів.

Також було здійснено відновлювальні роботи на причалах морського порту «Дудинський», з середини липня відповідно до розкладу порт приступив до роботи у стандартному режимі, прийом та відвантаження товарів проводяться згідно з встановленим графіком. За словами В. Сташенка, ремонтні підрозділи впоралися з поставленими завданнями в строк: було завершено ремонтні роботи на Мідному та Нікелевому заводі, у зв'язку з перевиконанням планів на 24 години було призупинено роботу Талнахської збагачувальної фабрики та 1-ї технологічної лінії «Надії», на яких у цей період було здійснено регламентні роботи. У Заполярній філії продовжуються експерименти щодо впровадження технології переробки шихти перспективного складу, після проведення тестових процесів можна буде говорити про доцільність та можливість роботи печі після закриття нікелевого виробництва у 2016 році.

Вартість нікелю продовжує зростати, що змушує багато компаній переглядати підходи до роботи — зокрема, австралійські компанії відновлюють діяльність на родовищах нікелю, розраховуючи на отримання непоганого прибутку. Представники компанії «Норільський нікель» припускають, що інші виробники нікелю наслідують їхній приклад. На такий високий рівень вартості нікелю продовжує впливати Індонезійська заборона, яка забороняє експорт з країни необробленої нікелевої руди. Втім, як вважають фахівці, навіть перезапуск шахт не дасть достатньої кількості металу, здатного запобігти глобальному дефіциту нікелю, що насувається. Деякі аналітичні групи передбачають зростання вартості нікелю до позначки вище 25 тисяч USD/тонну із існуючих рівнів.

26 серпня 2014
1 вересня 2014