• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

"Норнікель" продає "Lake Johnston"

9 вересня 2014
"Норнікель" продає "Lake Johnston"

Корпорація "Норільський нікель" продовжує проводити роботу з перерозподілу активів. На початку вересня було укладено угоду з компанією «Poseidon Nickel» щодо продажу австралійського підприємства «Lake Johnston», що включає копальні «Emily Ann» та «Maggie Hays», та допоміжної інфраструктури. Продаж цього підприємства здивування не викликає, оскільки активи зазнали консервації ще у квітні минулого року. За успішної реалізації «Норільський нікель», крім фінансової вигоди, розраховує на списання резервів за екологічними домовленостями, які візьме на себе «Poseidon Nickel».

Павло Федоров, який є виконавчим директором «Норнікеля», оцінюючи цю угоду, пояснив політику компанії, засновану на прагненні наголосити на першокласних активах для отримання максимальної фінансової віддачі акціонерам, прибираючи при цьому малоефективні потужності. Продаж підприємства «Lake Johnston» можна розглядати як успішно завершений етап відчуження неефективного активу. Остаточне завершення угоди заплановано на другу половину поточного року після виконання всіх пунктів угоди та отримання дозволів від регулюючих органів. У ролі фінансового радника «Норнікеля» під час укладання угоди щодо австралійських активів виступала компанія «Citigroup».

Крім перегляду активів корпорація «Норільський нікель» займається розширенням власних сировинних баз і має намір наступного року майже в півтора рази збільшити обсяг буріння з метою поповнення запасів. Ця інформація була надана Олександром Рюміним, директором Заполярної філії «Норільського нікелю». Геологи компанії проводять копітку і напружену роботу з заповнення запасів, розшукуючи нові родовища, після чого слідує етап підтвердження запасів і етап буріння, під час якого створюється близько 60-70 км свердловин. З цієї кількості на експлуатаційне буріння припадає приблизно 40 км, решта 30 йде на пошукове буріння. Роботи проводяться на Масловському, Талнахському та Жовтневому родовищах, на сьогоднішній день резерви Заполярної філії «Норнікеля» становлять близько 2 млрд. тонн руди, в основному вкраплених. Щорічна виробнича потужність Заполярної філії з поповнення запасів складає близько 5 млн тонн вкрапленої руди.

8 вересня 2014
10 вересня 2014