• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«Норільський нікель» діє за новою стратегією

10 вересня 2014
«Норільський нікель» діє за новою стратегією

Діючи в рамках нової стратегії, корпорація «Норільський нікель» в даний час реалізує комплексний проект, спрямований на закриття в Норильському районі Красноярського краю нікелевого виробництва. Рафінувальне виробництво буде перенесено на Кольський півострів, після чого робота на ньому відновиться за новими технологіями. Щодо Кольського гірничо-металургійного комплексу, то в рамках проекту з модернізації на виробничих майданчиках виробляються будівельні роботи, спрямовані на перетворення Кольської ГМК на основний рафінувальний майданчик «Норнікеля». За словами Богдана Кужеля, керівника виробничого департаменту корпорації «Норильський нікель», на сьогоднішній день будівельні роботи ведуться повним ходом практично на всіх ділянках, зачіпаючи переважну частину переділів.

Крім того, "Норільський нікель" займається реалізацією проекту, що проводиться на Мончегорському майданчику. Основна його мета - формування потужностей, спрямованих на виробництво металевого кобальту, дуже затребуваного продукту на світових ринках. Очікувані обсяги інвестицій у цей проект, що на сьогоднішній день не має аналогів у РФ, становлять понад 2 млрд. RUB. Удосконалення на Кольській ГМК здатні підняти на більш високий ступінь не тільки металургію в Мурманській області, а й підвищити рівень будівельної галузі в регіоні.

Втім, на сьогоднішній день у «Норільського нікелю» далеко не все найкраще — за даними, наданими компанією «Металоінвест», її частка у статутному капіталі корпорації була знижена. У першій половині року відсоткова частина з 5% впала до рівня 4,2%, а сума, отримана в результаті продажу, склала 251 млн. USD. У липні 2014 року «Металоінвест» відмовився ще від 0,7% цінностей, що склало 239 млн. USD. При цьому корпорація у першій половині 2014 року в 2,7 разу змогла збільшити власний чистий прибуток, що на грошовому еквіваленті становило 1,46 млрд. USD. Дохід «Норільського нікелю» за вказаний період повторює результати аналогічного торішнього періоду з огляду на зниження котирувань платини та міді на форі зростання вартості паладію та нікелю. Незважаючи на те, що аналітики розраховували отримати чистий прибуток у розмірі 1,28 млрд. USD, на результаті негативно позначилися значні списання. Фахівці компанії впевнені у дефіциті нікелю та паладію на світовому ринку 2015 року.

9 вересня 2014
15 вересня 2014