• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«РУСАЛ» не проти попрацювати з «Chalco»

24 вересня 2014
«РУСАЛ» не проти попрацювати з «Chalco»

Незважаючи не те, що компанія «РУСАЛ» та китайська компанія «Chalco» є конкурентами у боротьбі за звання світового лідера з виробництва алюмінію, російська компанія готова до створення спільного проекту у Східному Сибіру. Проект, поки що тільки можливий, спирається на багаті ресурси Східного Сибіру, враховуючи при цьому як його гідроенергетичний потенціал, так і близьку схильність до Китаю. За словами директора зі стратегії компанії «РУСАЛ», Олега Мухамедшина, ринок має значні запаси, тому спільний проект не буде здійснено в найближчому майбутньому, проте цілком може розраховувати на середньострокову перспективу, оскільки наближається значний дефіцит легкого металу. Цей проект дасть прекрасну можливість для покриття споживання, що збільшується.

Орієнтуючись на надлишок і дисбаланс світового алюмінієвого ринку, у березні поточного року керівництво «РУСАЛА» оголосило про тимчасове призупинення здійснення проекту Тайшетського заводу з виробництва алюмінію, хоча пропозиції китайським інвесторам з приводу вкладення фінансів у проекти Східного Сибіру російська компанія озвучувала 2 . У березні 2013 року китайською та російською компаніями було підписано меморандум щодо заміни економічно невигідних та застарілих у технічному плані виробничих потужностей. Це рішення доповнює бажання КНР про заміну власних застарілих виробництв, основною метою якої є зменшення забруднення довкілля. У цьому китайська алюмінієва галузь виробляє надмірні обсяги легкого металу. Також за прогнозами аналітиків «РУСАЛУ» дефіцит алюмінію на світовому ринку в кількості 1,5 млн. тонн, за винятком Китаю, залишиться стабільним до 2017 року. У серпні фахівці російської компанії дали відомості про прибуток вперше за 5 минулих кварталів, спрогнозувавши заодно і підвищення вартості металу у зв'язку з попитом, що збільшується з боку виробників автомобілів і зменшенням пропозиції поза межами Китаю.

Загалом за минулі шість місяців з початку року «РУСАЛ» знизив виплавку алюмінію на 10,8% до позначки 1783 тис. тонн, тоді як у 2013 році було вироблено 1999 тис. тонн. На результати здебільшого вплинули проекти щодо скорочення потужностей збиткових підприємств. Випуск глинозему та видобуток бокситів при цьому практично не змінилися.

23 вересня 2014
29 вересня 2014