• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Імпорт сталі та алюмінію інших країн – загроза для Сполучених Штатів Америки

29 травня 2017
Імпорт сталі та алюмінію інших країн – загроза для Сполучених Штатів Америки

За словами американського президента, виробництво зі сталевої, алюмінієвої сировини Штатів розвалено. Це з тим, що у США продається переважно за дешевою ціною імпортовані сталь, алюміній. Це спричинило руйнування сталевої промисловості США. Зокрема, скоротилася кількість працівників на виробництві сталі, алюмінію. Президент США заявив про те, що потрібно підтримувати власне виробництво із сталевої, алюмінієвої сировини.

Ситуація з виробництвом даних металів не настільки плачевна, як передбачає Трамп.

Наприклад, у 2016 р. вартість акцій двох великих виробників із сталевої сировини США підвищилася вперше за 10 років.

Трамп зазначив, що у виробництві власної сталі відіграють роль не ціни. Від виробництва металу залежить обороноздатність країни. Виготовлення сталі має вплив на забезпечення безпеки США.

Зокрема виготовлення сталі відіграє чималу роль у створенні оборони держави. Для виробництва оборонної галузі використовують близько 5% сталі. Алюмінієве виробництво також відіграє важливу роль у військовому секторі. Оскільки цей метал - ключовий матеріал, який використовується у створенні реактивного винищувача, кораблебудуванні.

Ще незрозуміло, як Америка поставиться до своїх союзників. Наприклад, до Канади. Адже Канада імпортує до США 6% сталі, 42% алюмінію. Можливо, адміністрація США виключить цю країну задля забезпечення національної безпеки. Оскільки алюміній та сталь Канади використовують у створенні військового обладнання США.

Невідомо, які результати будуть у зв'язку з поглядами президента США на виробництво цих металів. Проте одне зрозуміло, що буде обмежено імпортування сталі та алюмінію. Через це може підвищитися вартість сталі та алюмінію для внутрішніх покупців.

28 травня 2017
4 червня 2017