• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Реформа щодо викидів вуглекислого газу в Євросоюзі – загроза для європейських виробників сталі

4 червня 2017
Реформа щодо викидів вуглекислого газу в Євросоюзі – загроза для європейських виробників сталі

Сімдесят шість підприємств сталеливарного виробництва підготували листа для лідерів Євросоюзу. У ній написані заклики із проханням скасування податків на викид вуглецю. Оскільки цей закон обтяжить виробників. Вони втратять конкурентоспроможність проти зарубіжних підприємств. До того ж, збільшаться ризики втрат робочих місць, можуть зупинитися підприємства.

Ця реформа спрямована на збалансування великих скорочень парникового газу. Її підготувала система торгівлі викидів Євросоюзу. Вона має набути чинності 2021 року. Її узгодили із Європейським парламентом (лютий 2017 року).

Виробники сталеливарного виробництва стверджують, що виготовлення продукції зазнає жорстких умов.

А захисники екології вважають реформу необхідною. Її не можна в жодному разі пом'якшувати.

На думку керівництва виробників сталеливарного виробництва, цей закон спричинить великі витрати.

Через реформу скоротяться робочі місця, зупиняться підприємства сталевої продукції. До того ж це сприятиме збільшенню імпортної сталі в Є. С. Про це написало керівництво 76 європейських підприємств у зверненні до урядів країн Євросоюзу. Лист був написаний 28 травня цього року.

Через закон Системи торгівлі викидів ЄС імпортна сталь послабить європейське виробництво сталі. Оскільки виробники імпорту не мають зайві витрати. Ця реформа вигідна зарубіжних виробників стали. Про це було написано у зверненні до глав Євросоюзу.

Письмове звернення написане лідерам Євросоюзу для забезпечення конкурентоспроможності виробників сталевої продукції європейських держав.

29 травня 2017
5 червня 2017