• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Заклики Євросоюзу до Сполучених Штатів Америки щодо введеного розслідування щодо імпорту сталевого металу

5 червня 2017
Заклики Євросоюзу до Сполучених Штатів Америки щодо введеного розслідування щодо імпорту сталевого металу

1 червня Європейський Союз звернувся з письмовою заявою до Сполучених Штатів Америки. У своєму листі ЄС закликав США обмежити розслідування щодо імпортування сталевого металу. Євросоюз звернувся до президента США Дональда Трампа, щоб він скасував необґрунтовані, радикальні заходи щодо країн, що експортують сталь. Про цю письмову заяву ЄС до США стало відомо від агентства Reuters.

Так, слід нагадати, що у квітні поточного року глава США оголосив про торгове розслідування. Це розслідування проводитиметься щодо китайських та інших країн-експортерів сталевого металу на ринку Штатів. Розслідування здійснять згідно із законом, що дозволяє американському президенту запровадити обмеження імпорту у зв'язку з необхідністю забезпечення нацбезпеки США,

Згідно з листом Європейської Комісії обмеження імпорту на американському ринку можуть лише посилити стан виробництва США. Причому це негативно позначиться як на виробництві сталі, а й у промисловості, використовує даний метал виготовлення продукції США

За словами Європейської комісії, імпортування сталевого металу до Штатів скоротилося на 25 відсотків у діапазоні між 2014 і 2016 роками. Антидемпінговий, антисубсидуючий податки обмежують імпорт сталевого металу китайського виробництва.

Також Європейська комісія зазначила, що виробники для національно-оборонної промисловості США використовують лише 3% імпортованої сталі.

Насамкінець, хочеться зазначити, що представник ЄК заявив про відсутність доказів того, що імпортування сталі є загрозою нацбезпеці США.

4 червня 2017
11 червня 2017