• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На Кольській ГМК триває перевірка нового виробництва

15 травня 2017
На Кольській ГМК триває перевірка нового виробництва

Кольська ГМК розпочала чергові пуско-налагоджувальні випробування. Перевіряється основне обладнання та трубопроводи в цеху електролізу нікелю . Зокрема, роботи проводяться в «Цинкоочистці». Цей переділ входить у інвестиційний проект, спрямований впровадження технології електроекстракції. Вона відрізняється високою ефективністю та передбачає припинення плавки нікелевої анодної продукції. Тепер як сировину для виробництва використовуватиметься нікелевий порошок. Його одержують у НПТП — трубчастих печах.

Слід зазначити, що Норнікель є єдиним виробником із наявністю власної НПТП-технології. У 2017 році промисловий майданчик Кольської ГМК перетворився на рафінувальний центр Норнікеля. При цьому він є найбільшим у світі. Відповідно від ефективності впровадження нової виробничої моделі багато в чому залежить розвиток підприємства надалі.

Нова ділянка призначена для додаткового очищення НПТП-розчину від цинкових домішок. За задіяною сьогодні технологією вироблення нікелю цинк усувається при проведенні електроплавки. Після того, як буде реалізовано проект електроекстракції, канал буде ліквідовано. Відповідно виникне ризик накопичення цинку в технологічному ланцюжку. Рішення щодо вилучення мікродомішок цинку НПТП дозволить уникнути цієї небезпеки.

При проведенні очищення буде задіяна унікальна технологія рідинної екстракції. Зменшення кількості цинку при подальшій переробці сировини в цеху електролізу нікелю під час випуску металу дозволить досягти його максимальної чистоти. Пусконалагоджувальні процеси передбачається провести поетапно. Передбачається, що комплексні пускові та налагоджувальні роботи всього переділу припадуть на квітень цього року.

18 листопада 2014
17 травня 2017