• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Уралелектромедь планує реалізувати проектів на 4 млрд. RUB і більше

17 травня 2017
Уралелектромедь планує реалізувати проектів на 4 млрд. RUB і більше

Сьогодні комбінат Уралелектромедь займається реалізацією понад 50 проектів. На їх здійснення в поточному році планується витратити понад 4 млрд. RUB. Цей показник перевищує вартість проектів 2016 року у 1,8 разів. Основним проектом інвестування вважають будівництво ІІ черги цеху електролізу червоного металу. В даний час у цеху проводять монтаж систем технологічних трубопроводів та струмопровідних шин. Планується збирання енергосистем — водопостачання та опалення, паропроводів, електричного освітлення та електропостачання, стиснутого повітря. Передбачається, що цього року на комбінат надійде основна частина обладнання, призначеного для монтажу. Йдеться про фільтр-пресу, катодо-сдирочну машину, фільтр тонкого очищення, скрубер, установку виготовлення реагентів тощо.

Зміни торкнуться і хіміко-металургійного цеху. Передбачається, що влітку 2017 в експлуатацію введуть зону випалу шламу. На даний момент вже проведена установка випалювальної печі. Основне завдання, яке стоїть перед підприємством, — нарощування надійності енергетичного господарства. Її реалізація передбачає продовження роботи щодо розвитку генерацій Уралелектромеди. На сьогоднішній день продовжується проектування енергетичного центру. Його будівництво дозволить забезпечити завод необхідними потужностями електричної та теплової енергії.

Модернізація торкнулася і філії Уралелектромеді «Виробництво поліметалів». Там почали виготовляти паливні брикети. Їх передбачається використати як паливо, призначене для шахтних печей. Брикети будуть вироблятися з коксової дрібниці. Її закупівлі виробляються на ринку, проте вартість порівняно з коксом суттєво нижча. Завдяки заміні коксу на брикети хоча б на 30% стає можливою економія на придбанні енергоресурсів.

15 травня 2017
22 травня 2017