• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Чилійська компанія мріє про китайського інвестора

16 липня 2017
Чилійська компанія мріє про китайського інвестора

Йдеться про чилійську мідну компанію Enami. Нещодавно її представники анонсували проект з модернізації та розширення власного мідеплавильного виробництва. Завод компанії Paipote розташований на півночі Чилі. Вартість першого етапу проекту становитиме 65 млн. USD. На цій стадії компаній має намір зайнятися реконструкцією очисних споруд. Цей крок дозволить заводу відповідати новому державному нормативу. Він вимагає встановлення на підприємствах установок, що вловлюють щонайменше 95% небезпечних відходів. Реалізація першого етапу має бути завершена до кінця 2018 року.

Другий етап має бути реалізований до 2021 року. Вартість стадії становитиме близько 700 млн. USD. Суму буде спрямовано на підвищення ефективності очисних систем до 99%. Також планується підвищення продуктивності вдвічі. Передбачається, що обсяги мідного концентрату, що переробляється, за рік досягнуть 700 тисяч тонн. Вироблення катодів із міді збільшиться до 200 тисяч тонн щороку. Віце-президент компанії повідомив, що компанія розраховує на залучення до проекту китайського інвестора. Передбачається, що за певний процент акцій їм буде надано як фінансування, так і інноваційні технології.

На сьогоднішній день завод Paipote переробляє концентрат, постачання якого здійснюють дрібні та середні підприємства. Обробка проводиться із залученням застарілої технології. Внаслідок цього спостерігається високий рівень забруднення середовища. Також чилійська мідна руда містить високий рівень миш'яку, під час обробки він потрапляє у виробничі відходи. Ймовірно, не лише Енамі хвилює питання модернізації. Чилійський уряд нещодавно зобов'язав усіх мідеплавильних підприємств удосконалити обладнання. Мета – підвищення рівня екологічної безпеки.

10 липня 2017
17 липня 2017