• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норнікель займеться будівництвом нового газоходу

10 липня 2017
Норнікель займеться будівництвом нового газоходу

Норнікель має намір зайнятися будівництвом нового газоходу. Він буде змонтований на Мончегорському промисловому майданчику Кольського гірничо-металургійної компанії. Новий пристрій стане заміною діючому газоходу. Він виконує функцію переміщення газів від металургійного цеху до рафінувального – його сірчанокислотного виробництва. За попередніми підрахунками, вартість проекту досягне 400 млн. RUB. Саме цю суму планує інвестувати Норнікель, займаючись реалізацією проекту. Побудова нового газоходу є черговим кроком у діяльності, що проводиться щодо реалізації розробленої стратегії розвитку Норнікеля. Будівництво обладнання є рішенням завдання з модернізації потужностей. Цим самим способом досягається зниження негативного впливу на довкілля.

Існуючий канал переміщення газів введено в експлуатацію у 1979 році. На сьогоднішній день його технічний ресурс повністю вичерпано. Цей факт викликав необхідність заміни обладнання. Новий газохід планується зводити на фундаментних опорах. Протяжність газоходу перевищить 1000 метрів. З метою збільшення зносостійкості металу, з якого виготовлять газохід, буде зроблено його футерування полімербетоном. Цей матеріал відрізняє підвищена термічна та хімічна стійкість, механічна міцність. Також він відмінно переносить холод, стійкий до кислот, добре зчепляється з поверхнями металевих конструкцій, що піддаються обробці.

На сьогоднішній день вже вироблено маршрут траси газоходу. Також визначено підрядника проекту. Ним став інженерний центр Теплобуд. Цього року заплановано проведення інженерно-геологічних розвідок. Після цього теплобуд надасть компанії основні технічні етапи будівництва газоходу. Будівництво має розпочатися у 2018 році.

9 липня 2017
16 липня 2017