• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Китайці менше страждатимуть від смогу

3 вересня 2017
Китайці менше страждатимуть від смогу

У Китаї було розроблено план боротьби зі смогом. Для цього доведеться скоротити виробництво сталі на певний період. Від проблеми забрудненого середовища китайці найбільше страждають із жовтня до березня. Більш забруднені такі міста, як: Пекін, Ханьдань, Таншань, Тяньцзінь та ще кілька десятків міст. При цьому зміг охоплює деякі провінції, серед яких Хенань, Шаньдун, Хебей та Шаньсі.

Рівень вмісту дрібнодисперсного пилу в атмосфері перевищує допустимі міжнародні стандарти. Зменшивши активність металургійного виробництва, вдасться зменшити рівень забрудненості повітря на 15% порівняно з попередньою зимою. Хоча ця цифра ще далека від стандартної норми 25 мкг на кубічний метр.

Відповідно до поставленої програми вдасться досягти позитивного результату найближчим часом. За прогнозами у Пекіні вміст мікрочастинок пилу знизиться до 60 мкг на кубометр.

Стан повітря покращиться завдяки скороченню обсягів виробництва в 2 рази. В основному це стосуватиметься деяких галузей — металургійної, коксохімічної та цементної.

Також на зимовий період планують скоротити обсяги перевезення та спалювання вугілля.

Вжиті заходи, за словами експертів, не дуже вплинуть на роботу основних виробництв. Виплавка сталі та чавуну особливо не зменшиться. Це пов'язано із досить високим рівнем забрудненості повітря у перших місяцях 2017 року. Щоб знизити вміст частинок РМ2.5 на 15% у період цього опалювального сезону, досить скоротити обсяги виробництва. У зв'язку з цим вживання радикальних заходів від місцевої влади не буде потрібно.

Зниження продуктивності галузі металургії на зимовий період дасть можливість китайцям дихати чистішим повітрям.

28 серпня 2017
4 вересня 2017