• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Ситуація на світовому ринку металургії початку вересня

19 вересня 2017
Ситуація на світовому ринку металургії початку вересня

Канікули закінчилися і світовий металургійний ринок знову активізувався. Поки що робити остаточні висновки ще складно, але ціни знову зростають. Металургійна сировина дорожчає надто повільно. Однак у подібній ситуації спостерігається певна стабільність. Це з тим, що попит високий, а запропонувати багато що неспроможні.

Металургійні компанії Туреччини влаштовують подорожчання сортового прокату. Вони до нього готові і навіть самі купують металобрухт дорожчим. Його вартість значно вища, ніж була останніми серпневими днями. Закупівлі проводять у розрахунку на вересень. Що відбуватиметься у жовтні ще не ясно. Багато постачальників сировини розраховують подальше подорожчання.

Тайвань та інші азіатські країни пішли дещо іншим шляхом. Вони зробили ставку на закупівлю сортів брухту, що відрізняються високою якістю. Це пакетований та сортований. Завдяки його використанню можна економити електроди, які стоять пристойно. Це призвело до того, що рівень попиту на HMS №1&2 (80:20) упав.

Західники знову роблять прогнози щодо зниження вартості залізняку. Але вони визнають, що поки що тенденції на здешевлення немає. Китай почне менш активно споживати її не раніше листопада. Це пояснюють тим, деякі китайські заводи зменшать сталеву виплавку. Цей регіон прагне зниження рівня забруднення атмосфери шкідливими викидами.

Китайський внутрішній ринок показав зростання ціни на коксівне вугілля та кокс. Найближчим часом обсяги сировини можуть почати знижуватися. Політика китайського уряду спрямована на посилення заходів. Підприємства вугільної промисловості, які не дотримуються екологічних та трудових стандартів, закриваються.

11 вересня 2017
20 вересня 2017