• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У США зупинили розслідування з титанової губки

17 жовтня 2017
У США зупинили розслідування з титанової губки

ITC, вона ж американська комісія з міжнародної торгівлі, зупинила антидемпінгове розслідування. Йдеться про імпорт японської та казахстанської титанової губки. Комісія зробила висновок, що ввезення цієї продукції не завдає шкоди компанії Timet. Саме вона є єдиним національним виробником титанової губки. Швидше за все, ITC оприлюднить причини свого рішення ближче до кінця жовтня. Після того, як буде повідомлено причини, національний виробник отримає можливість звернення за апеляцією.

Відповідно до статистики ввезення титанової губки в Америку протягом цього року помітно зросло. Японські поставки в 1-му кварталі були збільшені на 38% щодо такого ж періоду 2016 року. Суттєво зросли й обсяги продукції, що постачаються з Казахстану, хоча стартувало таке зростання із досить низької бази.

Що стосується ситуації, що склалася, розгляд санкцій почався після подання позову з боку Timet до Міністерства торгівлі. Компанія здійснила оцінку демпінгової маржі для Японії та Казахстану. В останньому випадку висувалися й звинувачення протизаконних субсидій, отриманих від держави. Перед поданням позову компанія здійснила власне розслідування. Було зазначено, що при виробництві титанової продукції Японія орієнтує власну діяльність на ринки США. На цей сектор припадає понад 93% експорту із цієї країни.

У середині вересня Timet стверджувала, що через недобросовісну конкуренцію влітку минулого року було зупинено завод, який виготовляє титанову губку. Йшлося про Allegheny Technologies. Тоді представники Timet заявили, що за відсутності заходів захисту їм доведеться наслідувати вже наявний приклад. Залишається спостерігати, як компанія надійде зараз, коли розслідування було припинено.

9 жовтня 2017
19 жовтня 2017