• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Чим закінчився жовтень для світового ринку листового прокату?

6 листопада 2017
Чим закінчився жовтень для світового ринку листового прокату?

Кінець жовтня для світового ринку листового прокату не виділився. Особливих змін у цей період не було. Котирування на продукцію із сталі лише злегка скакали. Звісно, переважно коливання відбувалися у бік зниження. Продукція поступово стає дешевшою. Це відбувається через зниження цін на сировину та невисокий попит. За прогнозами, зниження вартості листового прокату продовжиться в найближчі місяці. Поки що не знайдено варіантів іншого сценарію розвитку ситуації.

Близький Схід вирішив користуватися ідеями країн Східної Азії. Справа в тому, що останні вирішили пригальмувати споживання сталі. Споживачі хочуть трохи почекати, поки вартість продукції зі сталі зменшитися. Близький Схід також вирішив не витрачатися і притих.

Вартість турецького гарячекатаного прокату залишається стабільною. Попит на неї, як і раніше, залишається мінімальним. В надлишку здійснюється пропозиція продукції з України. Саме тому імпортна турецька продукція трохи відступила. Така ситуація зберігається досі.

Листовий прокат на ринку Європи суттєво подешевшав. Це з ранньо накопиченими величезними запасами продукції. Тепер регіональним дистриб'юторським компаніям доводиться здешевити її. Таким чином вони намагаються розчистити свої склади до кінця року. Прогнози на початок 2018 року поки що невизначені. Попередні закупівлі цей період не відрізняються активністю. Сам європейський ринок буквально кишить імпортним прокатом. Якою буде ситуація найближчими місяцями судити складно. Швидше за все, вона залишиться стабільною.

1 листопада 2017
8 листопада 2017