• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

За оптимізацію закупівель Норнікель високо оцінено

1 листопада 2017
За оптимізацію закупівель Норнікель високо оцінено

Підприємство Норильський нікель зуміло оптимізувати свою закупівельну діяльність. За це його високо оцінили на конкурсі Лідер конкурентних закупівель. Оптимізаційний процес розпочався компанією ще у 2014 році. Удосконалена закупівельна функція Норнікеля має полегшити всю діяльність підприємства. Також це має підвищити показники ефективності його функціонування. Воно зуміло досягти поставленої мети на кінець 2016 року.

Згідно з наданими даними вартість обладнання та матеріалів зменшилася на 5%. Закупівельні обсяги в одного постачальника знизилися майже вдесятеро. Система контролю взаємовідносин із постачальниками стала автоматизованою. Для її функціонування використовується платформа SAP SRM. Завдяки цьому закупівельний процес став прозорішим.

Діяльність Норнікеля характеризується багатоспрямованістю. Також її підприємства займають великі площі у різних куточках країни. Тому керувати закупівлями досить складно. Для них використовують 48 об'єднаних категорій. Техніка загальнопромислового призначення становлять 200 підкатегорій.

Проектами, для яких вона закуповується, є різноманітними. Серед них будівництво Бистринського гірничо-збагачувального комбінату. Також проводиться модернізація аеропорту Норильська. Крім того, Норнікель задіяний у прокладанні оптиковолоконних ліній зв'язку. Вони проходять між Новим Уренгоєм та Норильськом. Підприємство має власний флот. Він необхідний, оскільки постачання відбувається річковими та морськими шляхами. Оптимізація всіх процесів сприяє вдосконаленню діяльності всього великого підприємства.

31 жовтня 2017
6 листопада 2017