• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На Омському нафтопереробному заводі розпочався другий етап модернізації

31 жовтня 2017
На Омському нафтопереробному заводі розпочався другий етап модернізації

Омський НПЗ розпочав створення спеціальної інфраструктури. Вона необхідна використання основних процесів. У тому числі складається другий етап модернізації всього підприємства. Створювані конструкції необхідні функціонування устаткування переробки нафти. Установка зветься ЕЛОУ-АВТ. Також вони необхідні для роботи комплексу глибокої переробки. Не залишили без уваги і обладнання коксування (уповільненого).

Територія, де проводитися будівельний процес становить понад 150 гектарів. Відповідно до проекту забезпечується енерго- та електропостачання. Окремо зводиться локальний блок смолоскипної системи. До нього входить оборотне водопостачання. Створюються комунікаційні та трубопровідні системи між цехами. Вони насичуються технічним повітрям та азотом. Окремо зводитиметься комплекс для очищення води хімічним шляхом. За неї застосовується іонообмінна технологія. Свої інвестиції у проект модернізації внесла Газпром нафту. Вони становили понад 24 млрд. рублів. Закінчення всього процесу передбачено на 2020 рік.

На початковій стадії має проводитись реконструкція низької підстанції. Вона є головною. Після її вдосконалення планується вийти на потужність 126 мегават. Це майже в 1,5 рази більше, ніж поточні показники. Таким чином, можна буде раціонально розподілити електроенергію на підприємстві. Крім того, стане можливим повністю забезпечити нею нові виробничі комплекси. А обладнання, що діє, також почне працювати значно ефективніше. При цьому рівень безпеки на всіх об'єктах зросте у рази.

26 жовтня 2017
1 листопада 2017