• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Новини світового та російського ринку листового прокату за перший тиждень листопада

14 листопада 2017
Новини світового та російського ринку листового прокату за перший тиждень листопада

Російський ринок листового прокату особливих змін не продемонстрував. Російські металурги наприкінці минулого місяця зменшили ціни. Вони стосувалися гарячекатаного прокату за контрактами листопада. Однак видимий попит був мінімальним, так і продовжує залишатися. Споживачі затихли в очікуванні подальшого зниження цін. Постачальники ж незадоволені слабкими продажами. Крім того, на складах накопичуються надлишкові запаси. Єдина надія — покращення на зовнішніх ринках, але поки що ситуація незмінна. Експортні котирування на вітчизняний листовий прокат зовсім поступово знижуються.

Питання з надлишком на складах найближчим часом не вирішиться. Це з тим, що ділова активність спала. Це практично завжди відбувається у цей період. Підприємства, що виробляють продукцію, котирування знижують, але ледь-ледь. Проте є вагомі причини падіння у грудні чи на початку 2018 року. Експортні поставки зменшуються, оскільки зовнішня кон'юнктура несприятлива. Це може призвести до надходження додаткової продукції – української та казахстанської.

Загалом настрій меткомбінатів, як і раніше, намагається бути оптимістичним. Вони таки сподіваються на те, що світовий ринок відновиться. Таке відновлення дуже потрібне найближчим часом. Так вони матимуть змогу зміцнити котирування на російській території. Крім того, це допоможе знизити втрати. Вони роблять свої розрахунки, виходячи з останніх подій у Китаї. Там на біржах знову почали грати підвищення. У Туреччині проблеми із попитом усередині країни. Він ослаб і привів до утворення надлишку листового прокату. Довелося знизити ціни на експортну продукцію або навіть поступатися. Поступки стосуються внутрішніх контрактів. До імпорту відповідно інтересу немає.

8 листопада 2017
16 листопада 2017