• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

РМК планує у Казахстані реалізацію нових проектів

16 листопада 2017
РМК планує у Казахстані реалізацію нових проектів

Російська мідна компанія планує інвестувати у нові проекти у Казахстані. Розглядається зміна програми розширення мінерально-сировинної бази. З цією метою РМК розглядає можливості будівництва на «Весняно-Аралчинському» родовищі підземної копальні. Його річна виробнича потужність становитиме близько 500000 тонн мідної руди. Сам собою проект унікальний. Справа в розташуванні родовища. Його південна частина знаходиться у Казахстані в Актюбінській області. Північна розташована в Росії в Оренбурзькій області.

Також у планах компанії розробка родовища Кундизди. Річна виробнича потужність цієї відкритої копальні становить близько 2 млн. тонн мідно-цинкової сировини. Свої зусилля РМК спрямує і розширення родовища Лиманного. Його річна продуктивність становить близько 1,5 млн тонн сировини. Весняно-Аралчинське родовище розпочне розробку з початку 2019 року. Цього ж року стартує промисловий видобуток сировини на Кундизди. Розробка Лиманного призначено на 2022 рік. Загалом запаси трьох родовищ сягають близько 70 млн. тонн. За успішної реалізації проектів на довгі роки буде забезпечена безперервна робота збагачувальних фабрик.

Введення в роботу нових копалень у країні вимагатиме розширення переробних потужностей Актюбінської мідної компанії. Це необхідно, враховуючи характеристики сировинної бази, що змінилися. Досить скоро вся кількість оброблюваної руди припаде на мідно-цинкову сировину. Ситуація вимагатиме серйозної модернізації першого збагачувального підприємства компанії. Основна мета - переорієнтувати в технічному плані переробку для одержання концентрату цинку та міді . Після реконструкції кількість виробленого концентрату цинку зросте майже на 50% щодо цього рівня. Імовірна сума вкладень - близько 1,12 млрд. рублів.

14 листопада 2017
20 листопада 2017