• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На «Електроцинку» запрацювала оновлена ділянка

20 грудня 2017
На «Електроцинку» запрацювала оновлена ділянка

Підприємство «Електроцинк» складається з УГМК. Днями на ньому почала функціонувати оновлена ділянка. Це ділянка помелу вельцокислів і знаходиться у гідрометалургійному цеху. Процес цинкового виробництва було припинено у жовтні. Тоді розпочалися ремонтні роботи. Зараз уже почав працювати кульовий млин. Вона використовується для помелу вельцекислів. Це продукт, який містить цинк. Його одержують шляхом випалу.

Попереднє обладнання вже виходило з ладу. Воно не виконувало свого призначення. Після помелу виходили гранули. Температура прокалювання підвищувалася від 400 градусів до 1000 у вельцпечі. Гранули досягали 5-8 мм. Для подальшої переробки це дуже незручно. Вона відбувалася у гідрометалургійному цеху. Підвищувати температуру доводилося недарма. Потрібна була сублімація вмісту деяких елементів у вельцокислих. Вони негативно вплинули на електроліз.

Під час монтажу нового обладнання визначились із робочими режимами млина. Потім відбувалося тестування та деякі поправки. У результаті млин знову запрацював. Разом з нею введено в експлуатацію модернізовану шосту прокалочну вельцпіч. Ділянка відпрацювала два місяці. За підсумками цього періоду він продемонстрував очікуваний результат. Підвищення температурного режиму прокалювання дозволило скоротити зайві домішки. Їхній вміст знизився в 3 рази. Завдяки цьому гранули на новому млині подрібнилися до 100 мікронів.

Подрібнені прожарені оксиди вирушають у ГМЦ. Там вони переробляються і потім йдуть інші технологічні стадії. Підсумок випуск готової продукції у вигляді торваного цинку. В електролітному цеху також покращено робочий процес. У цьому цеху відбувається завершення виробництва.

16 грудня 2017
21 грудня 2017