• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Що відбувалося на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

21 грудня 2017
Що відбувалося на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

Ситуація на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень повторює минулорічний. Арматура почала дорожчати у зимовий період. До цього спричинили закордонні події. Однак стан справ у Росії навпаки не вплинув на це. Проте вітчизняному ринку зараз нічого не допоможе. Споживання знизилося, попит перебуває у жалюгідному стані. Схоже, що будівельна сфера мешкатиме «мертвий сезон». Він спостерігатиметься до березня-квітня наступного року.

Для нового підвищення цін немає ніяких підоплік. Російське будівництво гальмує на зимовий сезон. Крім того, присутні негативні економічні та фінансові ситуації. На ринку арматури не відбувається жодних змін. Тому цінові стрибки не надто на нього впливають. Прогноз про підвищення цін на січень мав розворушити попит. Але цього не сталося, і грудневий попит не змінився. А все тому, що є дефіцит фінансів у споживачів.

Альтернативи зростання котирувань немає. Вітчизняні металургійні компанії відреагували на подорожчання заготівлі та готового прокату. Йдеться про експорт цієї продукції. Російські напівфабрикати перевищили позначку 500 доларів за тонну FOB. Різниця за місяць становила близько 50 доларів за тонну. Найближчим часом сталева продукція на світовому ринку не подешевшає.

Більшість вважає, що спотові ціни не досягнуть рівня заводських. Принаймні не найближчим часом. Єдина надія – ретроспективна корекція котирувань наприкінці наступного місяця. Схоже, що ситуація на вітчизняному ринку зміниться відповідно до світових тенденцій.

20 грудня 2017
26 грудня 2017