• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Будівництвом НПЗ в Індонезії займуться Роснефть та Pertamina

5 грудня 2017
Будівництвом НПЗ в Індонезії займуться Роснефть та Pertamina

Завершилася розробка проекту нафтопереробного та нафтохімічного комплексу в Індонезії. Він буде збудований у Тубані, розташованому в провінції Східна Ява. Розроблявся проект Н. К. Роснефть та індонезійською державною нафтогазовою компанією Pertamina. Відповідну угоду було підписано ще у жовтні минулого року. У документі вказано, як розподіляться частки учасників спільного підприємства. Роснефть отримує 45%, а Pertamina решта 55%. З іншого боку, у ньому прописані принципи, якими здійснюється управління.

Партнери закінчили із ТЕО проекту. Нині настає етап базового проектування підприємства. Концепція нового комплексу є конкурентоспроможною. Вона розроблялася згідно з нинішніми тенденціями на ринку. Також враховували досить високий попит в Індонезії. Також вивчатиметься інтерес міжнародних кредитних установ. Точніше те, як вони дивляться, щоб профінансувати проект. Проте можливість залучити проектних інвесторів підтвердилася.

Згідно з проектом потужність нового підприємства встановлюється до 15 млн. тонн на рік. Це стосується первинної переробки нафти. Нафтохімічний комплекс має дійти до 1 млн. тонн/рік за етиленом. Його випуск ароматичних вуглеводнів – 1,3 млн. тонн на рік. Сировину одержуватимуть через імпорт сірчистих сортів нафти. Причому йдеться про сорти середні та важкі. Також за планом прийом комплексом супертанкерів VLCC. Їхній дедвейт становить 300 тис. тонн.

Для Н. К. Роснефть проект дуже важливий. Він виступає значним стратегічним ланкою. Суть самої стратегії полягає у зміцненні своїх позицій на ринку. Конкретно йдеться про нафтопродукти на ринку Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

2 грудня 2017
7 грудня 2017