• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Медногорський мідно-сірчаний комбінат продовжує модернізацію

7 грудня 2017
Медногорський мідно-сірчаний комбінат продовжує модернізацію

На Мідногорському мідно-сірчаному комбінаті проходить активна стадія модернізації. Наразі відбувається зведення складу, ємність якого становить 12 тис. тонн. Застосовуватиметься він для зберігання сірчаної кислоти. Вартість задуму обійшлася приблизно 420 млн. рублів. На цьому етапі встановлюються інженерні комунікації. Вони потрібні для нового складу. Усього комплекс складається з трьох резервуарів. Місткість кожного з них дорівнює 4 тис. тонн. Також монтується приміщення насосної станції. Будується вузол наливу цистерн. Це залізничні цистерни.

Насосна станція вже видно у контурах. Для неї встановлюється близько 25 тонн металевих конструкцій. Особлива увага буде приділена створенню фундаментів для резервуарів. Система гідроізоляції зводиться із застосуванням сучасних технологій. Так, для неї використовуються геомембрани (2,5 тис. кв. м). Це синтетичний та водонепроникний матеріал. Сам фундамент є великою чашею. Своєрідний пиріг, що складається з безлічі верств. Там і утрамбований щебінь, арматура та товстий шар бетону. Бетонної суміші використовується близько 3 тис. кв. 50% цієї суміші вже пішло на основу фундаменту. Такою інформацією повідомив начальник відділу капбудівництва.

Завершиться будівництво складського комплексу за планом у ІІІ кварталі 2018 р. Це наступний етап модернізації на ММСК. До цього завершилось оновлення обладнання. Воно відноситься до першої технологічної системи сірчаного цеху. Вона була введена в експлуатацію у листопаді поточного року.

5 грудня 2017
13 грудня 2017