• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Територія випереджаючого соціально-економічного розвитку буде створена в Ярославській області

13 грудня 2017
Територія випереджаючого соціально-економічного розвитку буде створена в Ярославській області

У Гаврилів-Ямі буде створено територію випереджального соціально-економічного розвитку (ТОСЕР). Моногород розташований у Ярославській області. Нещодавно в ньому закрилося містоутворююче підприємство, яким виступав льонокомбінат. Тому жителям міста доведеться важко зараз. Мінекономрозвитку вирішило створити ТОСЕР, щоб налагодити ситуацію. Постанову підпишуть дуже скоро. Обсяг інвестицій у цей проект дорівнює приблизно 1,4 млрд руб. Рішення щодо ТОСЕР вже було ухвалено раніше. Воно торкнулося міста Тутаєва.

Завдяки податковим пільгам планується залучити приблизно 10 інвесторів. Це особи, задіяні у машинобудуванні, харчовій промисловості, хімічній та деревообробній. Реалізація проекту дозволить створити понад 700 робочих місць. Таким чином, майбутнє населення буде врятовано. Тліється надія на те, що інвестори займуться льонокомбінатом. Крім того, необхідно щось робити із промисловим парком «Гаврилів-Ям». Він належить Ярославській області. Будівництво його розпочиналося під фінансуванням федерального бюджету. Стартувало воно ще у 2010 році, але потім процес зупинився. Не було знайдено навіть резидентів. Якщо ТОСЕР з'явиться, то й з'являться резиденти. Завдяки цьому проект буде реалізовано до кінця.

Резиденти ТОСЕР підпадають під податкові пільги. Йдеться про земельний податок, податок на прибуток, майновий податок. Платити страхові внески доведеться у рази менше. Інвестори отримують підтримку у кількох моментах. Це стосується створення інфраструктури та отримання позик від фонду. Ще одна ТОСЕР запропонована біля Ростова.

7 грудня 2017
16 грудня 2017