• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На електроцинку введено в експлуатацію модернізовану ділянку

3 січня 2018
На електроцинку введено в експлуатацію модернізовану ділянку

Підприємство Електроцинк, яке входить до складу УГМК, продовжує модернізацію виробництва. У грудні в експлуатацію введено чергову ділянку, що знаходиться у гідрометалургійному цеху. Відбувся запуск цинкового виробництва, зупинка якого на ремонт відбулася в жовтні. Зокрема, здійснено запуск кульового млина. Її основне призначення - помел вельцокислів. Це продукт, до складу якого входить цинк , одержуваний у процесі випалу. Стара техніка не могла впоратися з помолом. Розміри гранул, що обробляються, після збільшення температурного режиму прожарювання від 400 0 С до 1000 0 С почали доходити до 5-8 мм. Це ускладнювало їхню подальшу переробку при попаданні в гідрометалургійний цех. Зростання температури було необхідне проведення сублімації входять до складу вельцокислів певних компонентів. Вони відрізняються своїм негативним впливом на електроліз.

Під час проведення налагодження обладнання фахівці визначили оптимальні режими експлуатації млина. Потім були зроблені промислові випробування з подальшими виправленнями деяких конструктивних особливостей млина. Після доопрацювань обладнання запустили в експлуатацію разом із модернізованою прокальною вельцпіччю. Після двох місяців експлуатації млина було отримано очікуваний результат. У разі підвищення прокалочной температури втричі було знижено зміст певних домішок, не корисних технологічного процесу. При цьому подрібнення гранул на новому устаткуванні вдалося довести до розміру 100 мікрон.

Метою проведення модернізації є зменшення впливу виробництва на навколишню природу. Також до завдань входить збільшення якості розчинів цинку , скорочення виробничих витрат. Їх граничний річний показник ні перевищувати 43 млн. рублів. Водночас очікується зменшення витрат щодо електродного господарства.

1 січня 2018
10 січня 2018