• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У КНР знижується вироблення міді

1 січня 2018
У КНР знижується вироблення міді

Найбільша компанія з виробництва міді у КНР Jiangxi Copper призупинила виробництво металу. Роботи до Цзянсу було припинено 25 грудня. Цьому кроку передувала вказівка місцевої влади. Їхня вимога була заснована на необхідності зниження забруднення навколишньої природи. Під це рішення потрапила не лише національна компанія Jiangxi Copper. Зупинка виробничих процесів як мінімум до початку 2018 року торкнеться підприємств, сукупна потужність яких сягає 1,02 млн. тонн міді щороку. Наступні кроки будуть робитися залежно від досягнутого рівня чистоти довкілля у провінції.

Така ситуація занадто влаштовує керівників компанії. Інформаційне агентство Bloomberg стверджує, що тривають переговори з владою провінції. Jiangxi Copper хоче зберегти вироблення рафінованої міді . Зупинка повинна торкнутися тільки виробництва чорнового металу. Це далеко не перший випадок, коли виробник вимушено знижує вироблення під впливом екологічних міркувань. У грудні Tongling Nonferrous Metals Group вимушено скоротила завантаження власних потужностей на 30%. Йдеться про провінцію Аньхой, сама ж компанія займає друге місце з постачання міді .

Але галузеві проблеми одними екологічними проблемами не обмежуються. Деякі мідні компанії в провінції Шаньдун та Хебей знизили вироблення міді на тлі дефіциту газу. І при цьому є великі компанії, які ще не підписали договори щодо постачання природного газу у 2018 році. Тим часом вартість міді на Шанхайській біржі дісталася позначки понад 8405 доларів за одну тонну. За двомісячний період це найважливіший показник. Аналітики впевнені, що попит на концентрат міді знизиться, потягнувши за собою тарифи на рафінування металу та його збагачення. Така думка склалася через зниження вироблення міді .

28 грудня 2017
3 січня 2018