• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Підсумки на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

28 грудня 2017
Підсумки на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

Російський ринок сортового прокату завершує рік на радісній ноті. Ціни суттєво стрибнули вгору останнього тижня. Анонс металургів на січень – котирування на арматуру зростуть на 9-10%. Це станеться, оскільки потрібно, щоб вони підтягнулися до експортного паритету.

Також подорожчання може торкнутися фасонного прокату. Точніше деяких його видів. Тому дистриб'ютори змушені підвищити вартість сталі на споті. Дехто навіть вирішив зазначити досить високі ціни. Так би мовити, вони виготовляють великий запас, що дозволить маневрувати. Первинний ринок найближчим часом здешевлення прокату не побачить.

Російська заготівля перед канікулами подорожчала. Вартісний показник зріс до 515-520 доларів за тонну FOB. За прогнозами, наступний рік він може почати з додаткового зростання. Саме цього рівня намагаються досягти вітчизняні виробники. Тому внутрішні котирування на арматуру поповзуть нагору. Жодних поступок робити компанії не будуть.

На ринку арматури поки що спостерігається загальний баланс. Споживання вже досягло свого мінімального показника. Нижче його воно не опускатиметься. Більше того, у березні-квітні очікується збільшення попиту. Пропозиція поки що обмежена. При цьому вона задовольняє нинішні потреби. Деякі виробники скоротили виробничі обсяги арматури. Вони обрали вигідну товарну заготівлю.

Імпорт фасонного прокату швидше за все збільшуватиметься. База у своїй досить низька. Хоча вартісний показник фасонного прокату завищено, це нічого не змінює. Ціни, як і раніше, залишатимуться високими. Більше того, можливо навіть котирування на деякі типи фасону виростуть. Це, швидше за все, очікується у січні наступного року.

26 грудня 2017
1 січня 2018