• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На індійських виробників чиниться тиск з боку влади та металургів

27 лютого 2018
На індійських виробників чиниться тиск з боку влади та металургів

Індійська влада ретельно впливає на місцевих виробників графітованих електродів. Вони висувають вимоги щодо того, щоб останні знизили ціни. Насамперед, зниження потрібне для вітчизняних споживачів. До речі, вони також чинять тиск на компанії.

Графітовані електроди подорожчали більше, ніж удесятеро. Такі торішні показники. Підвищення цін пов'язане із ситуацією в Китаї. Там було припинено роботу близько 30% потужностей. Через війну експорт різко впав. Індійські металурги, своєю чергою, наростили свій експорт. Обсяг постачання графітованих електродів зріс на 71%. Сталося це у період із квітня по серпень минулого року. Для порівняння брався показник 2016 року.

Однак досягти вищих результатів не вдалося. Проблема крилася у дефіциті сировини. Їм вступає голковий кокс. Виробляють його нафтопереробні заводи. Зараз, як і раніше, спостерігаються подібні проблеми. З нею стикаються не лише індійські виробники. У всьому світі спостерігається нестача сировини.

Таким чином, у справу втрутилося міністерство металургійної промисловості Індії. Воно вимагало від місцевих виробників зниження цін. Крім того, потрібне укладання довгострокових контрактів з національними компаніями. Йдеться про сталеливарні підприємства. Також було заявлено про експортні мита. Вони будуть уведені на графітовані електроди. Розмір становитиме близько 20%. Виробники знизили ціни. Падіння становило 20%. Проте у другому кварталі може відбутися знову чергове підвищення. Планується повернути показники на колишній рівень.

26 лютого 2018
6 березня 2018