• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Киштимський завод завершує вдосконалювати цех електролізу міді

15 квітня 2018
Киштимський завод завершує вдосконалювати цех електролізу міді

КМЕЗ - Киштимський медеелектролітний завод закінчує модернізацію ділянки електролізу міді . Підприємство, що входить у Російську мідну компанію, цього місяця встановить у цеху сучасну систему. Вона включає два накопичувальні конвеєри і таку ж кількість універсальних. Конвеєри призначені для переміщення анодів до цеху. Обладнання дасть можливість об'єднати в один технологічний ланцюг усі ємності. Сукупність діючих та додаткових електролізних ванн підвищать продуктивність ділянки електролізу міді . Відповідно, проект, спрямований на модернізацію цеху, успішно завершиться.

Перед прийомом обладнання та його монтажем представники Киштимського заводу відвідали виробника конвеєрів. Їхньою розробкою займалася компанія Аdvanced Dynamics. Під час відвідування складального цеху було проведено перевірку готовності обладнання та його працездатність. Також представники з обох сторін обговорили функціонал комплексу. Були розглянуті автоматичні процеси передавальних приймальних пристроїв. Уточнювалися умови завантаження та подальшої доставки до Челябінського регіону.

Головний інженер заводу гідно оцінив комплекс обладнання та його функціональність. Зауваження до виробника були незначними. Представник компанії усуне їх досить швидко. Після цього обладнання відправлять на КМЕЗ. Крім монтажу конвеєрів, проект модернізації цеху електролізу міді включає встановлення нових електролізних ванн. Передбачається монтаж двох серій, у кожній із яких 40 ємностей. Після їх встановлення обсяги виробництва мідних катодів зросте на 16%, склавши 140 000 тонн щорічно. Вартість проекту перевищує 380 млн рублів. Його завершення заплановане на ІІ квартал цього року.

11 квітня 2018
18 квітня 2018