• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Компанія-банкрут Electrosteel Steels тепер належить індійській групі Vedanta

11 квітня 2018
Компанія-банкрут Electrosteel Steels тепер належить індійській групі Vedanta

Збанкрутіла компанія Electrosteel Steels була виставлена на аукціоні. Так здійснювався її продаж за борги. За підсумками її придбала індійська національна промислова група Vedanta. Вона переважно функціонує у сфері кольорової металургії. Щодо придбання, то угоду має ще затвердити комітет кредиторів. Також у цьому мають ще взяти участь регулятивні органи. Завдяки такому придбанню Vedanta потрапляє на ринок сталі.

Electrosteel Steels займалася будівництвом інтегрованого металургійного заводу. Його проектна потужність складала 2,5 млн. тонн сталі на рік. Його продукція мала складатися з чавуну, арматури, катанки. Також випускалася б товарна заготівля та чавунні труби. Проте компанія збанкрутувала, але все вже встигла побудувати завод. Він може почати функціонувати будь-якої миті.

На сьогодні компанія Electrosteel Steels заборгувала близько 2,05 млрд доларів. Яких умов угоди не розголошується. Проте фахівці припускають, що Vedanta зробила кредиторам цікаву пропозицію. Кредитори можуть отримати від неї трохи менше ніж 740 млн. доларів. Частина боргів буде конвертована у капітал Electrosteel Steels. Але підтвердження цьому поки що офіційно немає.

Купівля дозволить групі зайняти гідне місце над ринком залізняку. Vedanta втратила можливість проводити видобуток у Гоа. Таким було рішення Верховного Суду Індії. Воно було прийнято у середині минулого місяця. Тепер компанії доведеться знову подавати заявку. Вона стосується права розробки цих родовищ. Таким чином, група втратила близько 700 млн доларів. Завдяки придбанню Electrosteel Steels група може розпочати розробку. Йдеться про велике родовище. Воно розташоване у штаті Джаркханд.

10 квітня 2018
15 квітня 2018