• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На шахті «Распадська-Коксова» з'являться нові IT-технології

25 квітня 2018
На шахті «Распадська-Коксова» з'являться нові IT-технології

Шахта «Распадська-Коксова» продовжує вдосконалюватись. Тепер з'явилася ціла мережа Wi-Fi під землею. До приєднані різні прилади. Завдяки їм робочий процес контролюватиметься в режимі онлайн. Це дозволить під час помічати недоліки у процесі гірничих робіт. Таким чином, можна підвищити рівень безпеки у шахті. Крім того, виростить і якість робіт, що проводяться. Глибина, на яку створено мережу, становить 500 метрів. Усього змонтовано 8 точок доступу. Завдяки їм відбувається стабільна трансляція. Сигнал ловить до 50 м від пристрою, що його передає.

Також серед нового обладнання є камери відеоспостереження. Усього їх 15 одиниць технічного зору. Встановлено їх на бурових верстатах. Також їх можна побачити на кожному прохідницькому комбайні. Пристрої оснащені інфрачервоним підсвічуванням. Таким чином вони можуть знімати в темряві. Крім того, вони мають тепловізори. Завдяки їм фіксуватимуться джерела тепла. Це дозволить розпізнавати людей.

Якщо працівник буде у небезпечній зоні, обладнання автоматично вимкнеться. Також система його відключатиме, якщо працівник просто занадто наблизиться. Гірський диспетчер отримуватиме зображення з камер. Воно пересилатиметься на його монітори через wi-fi. Крім того, їх бачитиме керівництво.

Завдяки новій системі тестуються чотири підземні комп'ютери. Це планшетні пристрої типу Arma. З їх допомогою контролюватиметься робота підземної дегазаційної мережі. Також функціонує спеціальне програмне забезпечення. Воно дозволяє в режимі онлайн моніторити всю ситуацію у шахті. Гірський майстер зможе виявляти порушення, вносити в чек-лист. Потім, отримавши фотографії, формувати звіт. Він автоматично розсилатиметься керівникам.

18 квітня 2018
26 квітня 2018