• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Багатофункціональний торговий комплекс "Ак-Булак" отримав металокаркас від Ruukki Construction

7 червня 2018
Багатофункціональний торговий комплекс "Ак-Булак" отримав металокаркас від Ruukki Construction

Ruukki Construction займається виробництвом будівельних матеріалів та рішень. Це одна із найбільших міжнародних компаній. Нещодавно вона здійснила постачання до міста Алмати, Казахстану. Вона поставила металоконструкції, необхідні для будівництва великого торгового об'єкта. Йдеться про багатофункціональний комплекс під назвою «Ак-Булак». Його загальна площа становить 16 524 квадратних метра. Будівельні роботи виконуються у кілька етапів.

Компанія Ruukki займалася не лише постачанням будматеріалів. Також вона розробила проект та зробила необхідні деталі. Особливу увагу її фахівці приділяли проектуванню каркасу майбутньої будівлі. Виробничі потужності підприємства розташовані у Калузькій області. Саме там відбувалося виготовлення спеціальних зварних балок змінного перерізу. Їх використання дозволяє скоротити металомісткість об'єкта. Таким чином, це менш навантажує фундамент.

Завдяки співпраці з Ruukki Construction вдалося досягти скорочення обсягу витрат. Насамперед, це пов'язано з витратами на роботи з монтажу. Додаткова економія також вийшла щодо матеріалів для фундаменту. Створений каркас вийшов полегшеним. При цьому він здатний витримати сейсмічне навантаження 9 балів. Крім того, у процесі будівництва застосовувалися енергоефективні технології.

Покрівля отримала світло-аераційний ліхтар. З його допомогою вся будівля отримуватиме природне освітлення. У результаті це спричинить економію на електроенергію. Постачання матеріалів здійснювалося протягом 7 місяців. Після закінчення 4 місяців після їх завершення, будинок було здано. Таким чином, об'єкт зводився менш як за один рік.

6 червня 2018
11 червня 2018