• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Південна Корея намагається домовитися з Європейською комісією щодо обмежень на сталеву продукцію

14 червня 2018
Південна Корея намагається домовитися з Європейською комісією щодо обмежень на сталеву продукцію

Наприкінці березня Європейська комісія розпочала розслідування. Стосується воно імпорту корейської сталевої продукції. Воно стартувало одразу після інформації про американські тарифи. За результатами розслідування є загроза введення мит та/або квот. Вони можуть торкнутися всіх поставок сталі до європейських країн.

Міністр торгівлі Південної Корі відвідав Європу. Кім Хен Чон спілкувався із представниками комісії. На його думку, обмеження йдуть у розріз із правилами СОТ. Їхнє запровадження, насамперед, негативно позначиться на європейських споживачах.

Відомо, що у Європі є багато корейських компаній. Переважно вони займаються будівництвом автомобілів. Саме вони є основними споживачами корейської сталі. Від введення мит насамперед постраждають вони. У результаті їм загрожує закриття, а отже, втрата робочих місць. При цьому працюють там не лише корейці, а й європейці.

Після запровадження американських тарифів Південна Корея намагається перенаправити сталеву продукцію. Звичайно, замість ринку США, розглядається європейський ринок. Однак постачати труби та прокат до Європи тепер ставати складніше. Нагадаємо, що Європа ввела мито як захист.

Оскільки багатьом компаніям потрібно перенаправити свій експорт, то Європа під прицілом. Це може призвести до надлишку на ринку. Про це повідомляла європейська металургійна асоціація Eurofer. Цим вона пояснювала необхідність запровадження своїх обмежень на постачання сталі.

Раніше цього року Корея зуміла домовитись із США. Так було встановлено квота на постачання сталі до Америки. Її розмір становив 2,68 млн. тонн на рік. При цьому від сталевих тарифів мають бути звільнені місцеві компанії. Але в результаті розроблений американцями механізм виявився надто складним. Це негативно позначилося на постачальниках.

11 червня 2018
22 червня 2018