• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Середньоуральський мідеплавильний завод модернізує газоочисне обладнання

31 серпня 2018
Середньоуральський мідеплавильний завод модернізує газоочисне обладнання

Середньоуральський мідеплавильний завод відноситься до УГМК. У відділенні тонкого очищення конвертерних газів буде проведено модернізацію. Відділення знаходиться у мідеплавильному цеху. Нині діючих 20 електрофільтрів замінять на 5 нових. Нинішні функціонують із 70-х років і мають бути замінені. Нові будуть вироблені АТ «Кондор-Еко». Повну заміну мають намір зробити до 2020 року.

Перші три сучасні електрофільтри будуть поставлені до кінця поточного року. Інші два прибудуть на підприємство на початку наступного року. Нове обладнання дозволить скоротити рівень запиленості конвертерних газів. Причому може знизити його майже в 10 разів. Гази очищаються у сірчанокислотному цеху. Також завдяки новим фільтрам зменшиться обсяг споживання води. Нею здійснюється промивання газів від завислих частинок.

Технічне переозброєння відділення коштуватиме підприємству близько 183 млн. рублів. Стільки підприємство має намір витратити у найближчі два роки. У поточному році витрати становитимуть близько 25,5 млн. рублів. Частина коштів піде навчання персоналу. 45 працівників навчатимуться, як працюватимуть на новому устаткуванні. Заняття проведуть представники компанії-виробника цього обладнання.

Запилення конвертерних газів на виході з електрофільтрів більше 1 г/куб.метр. Такий показник на сьогоднішній день. Коли старі електрофільтри замінять, показник стане 0,1 г. Нові фільтри відрізняються вищою герметичністю. Завдяки їм виключено те, що пил потраплятиме у повітря. Те, що фільтрів тепер буде менше, теж недарма. Це дозволить скоротити споживання електроенергії. Крім того, зменшаться витрати на утримання обладнання. Зрештою, робочі місця стануть безпечнішими для працівників.

22 серпня 2018
2 вересня 2018