• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На Киштимському медеелектролітному заводі модернізують систему очищення стічних вод

2 вересня 2018
На Киштимському медеелектролітному заводі модернізують систему очищення стічних вод

Киштимський медеелектролітний завод належить до групи "Російська мідна компанія". На ньому розпочалася модернізація системи очищення стічних вод. У ході процесу буде встановлене нове обладнання. Завдяки йому стоки зможуть знову використовуватися в технологічному процесі. Йдеться про всі стоки, що утворюються на підприємстві.

Раніше очищена вода йшла в шламонакопичувач. Модернізація дозволить підприємству брати менше води та Верхньо-Киштимського ставка. Перш ніж нове обладнання почне використовуватися, його протестують. Випробування проведуть до кінця поточного року. Орієнтовно воно почне працювати у 2019-2020 роках.

Модернізація системи очищення стічних вод не єдине, що зараз здійснюється. На Киштимському медеелектролітному заводі ремонтується промисловий водопровід. По ньому вода і проходить із Верхньо-Киштимського ставка на підприємство. Використовується для різних технічних потреб.

Ремонтні роботи проводяться методом труба в трубі. Суть його в тому, що старі металеві труби не забираються. Просто усередині них прокладають нові. Вони виконані із поліетилену. Завдяки такому способу ремонту роботи проводяться швидше. Паралельно замінюється водонапірна арматура у колодязях.

Також на воді проводиться ревізія пожежних гідрантів. Їх потрібно ретельно перевірити. При задовільному результаті їх підключать до нових комунікацій. Завдяки повноцінній модернізації підвищиться рівень надійності роботи всієї мережі. Таким чином, знизиться ризик аварій.

Крім того, оновлення дозволить збільшити продуктивність підприємства. Кількість позапланових простоїв значно зменшиться. Загалом підвищиться рівень безпеки на підприємстві.

31 серпня 2018
5 вересня 2018