• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Японська компанія Nippon Steel хоче придбати індійську Essar Steel

5 вересня 2018
Японська компанія Nippon Steel хоче придбати індійську Essar Steel

Індія одна із найбільших споживачів сталевої продукції. Передбачається, що попит на прокат на місцевому ринку зросте. За поточний рік він додасть 5,5%. Наступного року показник може зрости ще на 6%. Такий висновок можна зробити за оцінками World Steel Association. Індія відрізняється найшвидшим зростанням попиту. Для порівняння беруться інші перші дев'ять національних ринків.

Звичайно, такі сприятливі умови залучають багато великих компаній. Однією є японська металургійна корпорація. Йдеться про Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. Її виконавчий віце-президент нещодавно дав інтерв'ю Reuters. Він сказав, що компанія прагне потрапити на індійський ринок. Причому вона має намір стати «інсайдером». Це дозволить максимально використовувати його потенціал, оскільки він багатообіцяючий.

Nippon Steel вже має спільне індійське підприємство. Це підприємство, яке займається випуском автоаркуша. Спільне воно із індійською групою Tata Steel. Для японської корпорації цього мало. Вона вважає, що її присутність на місцевому ринку є недостатньою. Вона експортує до Індії до 1,3 млн. сталі на рік. Це дуже мало. Крім того, в Індії з 2016 року діють захисні мита. Через це обсяг постачання знизився майже вдвічі.

Японська компанія разом із групою ArcelorMittal подала заявку. Вона має намір придбати індійську металургійну компанію Essar Steel. Вона посідає четверте місце у країні серед виробників сталі. Наразі компанія є банкрутом. Оцінюється вона приблизно 6 млрд. доларів. Наразі тривають судові суперечки між претендентами на неї. Через це спостерігаються затримки із тендером.

2 вересня 2018
6 вересня 2018