• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Ситуація на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

6 вересня 2018
Ситуація на російському ринку сортового прокату за минулий тиждень

Минулого тижня спостерігався різкий стрибок спотових цін на арматуру. Пов'язано це про те, що виник гострий дефіцит цієї продукції. Цього місяця спостерігається невелике пожвавлення у споживчих колах. Але при цьому підприємства не вистачає запасів на складах. Це призвело до дефіциту і, як наслідок, до підвищення цін. Цікаво, що в аналогічний період минулого року спостерігалося те ж саме. Різниця лише у самому зростанні. Цього року стрибок явно більший.

Експерти припускають, що після ажіотажу ціни не сильно знизяться. Деякі вважають, що показники не зміняться. Низка компаній вже уклала вересневі контракти за новими цінами. Їм не потрібно, щоби майбутні котирування знизилися. Тому вони робитимуть усе, щоб цього не сталося. Деякі дистриб'ютори поки що зняли з продажу затребувані типорозміри. Так вони намагаються уникнути порожнечі на складах. Переважно це стосується А500С розміром 12 мм.

Високі котирування можуть протриматися ще кілька тижнів. Швидше за все, вони збережуться, доки дистриб'ютори не отримають нову продукцію. Велика ймовірність, що вересневі обсяги не будуть такими великими. Можливо, продукція, що просто залишилася, буде продаватися за новими цінами. Невідомо, в якому обсязі її зберігають дистриб'юторські компанії, які зняли з продажу.

Варто зазначити, що така ситуація стосується лише арматури. Дефіциту фасонного прокату немає. Відповідно, котирування різко не підвищувалися. Вартість залишається поки що стабільною. Причому йдеться як про спот, так і первинний ринок. Поки що видимих причин для кардинальних змін немає.

5 вересня 2018
10 вересня 2018