• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Коксова батарея №4 на ЧерМК переведена на постійне обігрів.

10 вересня 2018
Коксова батарея №4 на ЧерМК переведена на постійне обігрів.

Череповецький металургійний комбінат належить до «Северсталь». Підприємство три місяці займалося розігрівом вогнетривкої кладки. Зараз, нарешті, коксова батарея №4 переведена на постійне обігрів. Вже до кінця поточного року передбачається отримання першого коксу. Йдеться про кокс, отриманий на новому агрегаті. На сьогоднішній день здійснюється післярозпалювальні монтажні роботи. Ними займаються спеціалісти підприємства.

На коксових машинах необхідно буде провести пусконалагоджувальні роботи. Те саме стосується і додаткового обладнання. Також слід закінчити з об'єктами інфраструктури. У ролі генерального підрядника виступає Трест «Коксохіммонтаж». Реалізація проекту реконструкції оцінюється у 6 млрд. рублів. Завдяки йому буде збільшено виробництво коксу. Йдеться про обсяг, що отримується з коксової батареї № 4.

Раніше обсяг виробництва батареї становив 420 тис. тонн на рік. Після реконструкції він може збільшитись до 460 тис. тонн. Устаткування функціонуватиме на суміші коксового та доменного газів. Завдяки цьому точніше регулюватиметься температура. У результаті одержуваний кокс буде вищої якості. Про це повідомляє директор дивізіону "Сєвєрсталь Російська сталь".

Оновлена батарея відповідає всім сучасним вимогам. Проект розроблено з огляду на всі останні технічні розробки. Особливо це стосується екологічної безпеки. Було створено установку безпилової видачі коксу. Таким чином, зменшується обсяг неорганізованих викидів. Тим самим підвищується рівень захисту довкілля. Такі установки є на чотирьох коксових батареях Череповецького металургійного комбінату. Залишилося ними обладнати ще чотири агрегати.

6 вересня 2018
11 вересня 2018