• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

США звільнило від нових тарифів на алюміній низку американських компаній

21 серпня 2018
США звільнило від нових тарифів на алюміній низку американських компаній

З червня набули чинності нові американські тарифи. Багато американських компаній ще до цього розуміли всі ризики. Тому вони намагалися вжити заходів. Міністерство торгівлі США отримало безліч заявок. Йдеться про ті, що подавали місцеві металургійні підприємства.

Днями стало відомо, що американський уряд задовольнив 62 заявки. Їх подавали американські компанії. Це були заявки на звільнення деяких постачання алюмінію від тарифів. Нагадаємо, що ставка мита становить 10%. Схвалення одержано компанією Cornell Dubilier Marketing. Також у списку є Ball Metal Beverage Container. Це саме стосується компанії Channel Alloys.

Звільнення від тарифів надано на рік. Стосується воно імпорту холоднодеформованих прутків із сплаву 6020 Т8. Також звільнено постачання фольги. Йдеться про ту, що виготовлена з алюмінію високої чистоти. Така фольга відрізняється певним застосуванням. Крім того, можна вільно імпортувати баночний лист. У переліку є інші види алюмінієвої продукції.

Перелічені види продукції було звільнено неспроста. Вони стали «пільгові», оскільки не випускаються на території США. Деякі їх виробляються у недостатній кількості. Однак це не єдина умова, яку потрібно виконувати. Компаніям необхідно довести відсутність порушень інтересів національної безпеки. Тільки якщо імпорт не порушує, можна отримати визволення.

Щодо заявок, відхилених Міністерством торгівлі, то їх 27. Наприклад, не було задоволено прохання компанії Rusal America. Це дочірнє підприємство російської компанії «РУСАЛ». Вона потрапила під чинність американських санкцій. Заявка стосувалася звільнення імпортних поставок масовим видом алюмінієвої продукції.

16 серпня 2018
22 серпня 2018