• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Які перспективи у модульного будівництва в Росії

16 серпня 2018
Які перспективи у модульного будівництва в Росії

Під модульним будівництвом розуміється монтаж об'ємних збірних блоків. Їх можуть розробляти окремо. Буває, що вони є частиною "гібридної" конструкції. Її основою виступає сталевий каркас. Подібний спосіб будівництва широко поширений у світі. Багато готелів, гуртожитків та інших соціальних об'єктів збудовано таким чином. Вони відрізняються високою енергоефективністю. Крім того, подібним чином будуються і індивідуальні будинки.

Модульне будівництво здійснюється у рази швидше, ніж традиційне. Блоки виробляються у заводських умовах. Вони відрізняються високою якістю та міцністю. Спершу вони проходять ретельну перевірку. Тільки за успішних результатів вони поставляються на будівельний майданчик. Відносна простота виробництва дозволяє виготовляти блоки на індивідуальні замовлення. Крім того, собівартість квадратного метра значно нижча.

У Росії така будівельна технологія може широко поширитися. Це дозволить забезпечити житлом більшу частину населення. Це високоякісна та недорога житлова площа. Вона вкрай потрібна зараз. За рік можна ввести до 80-90 млн. квадратних метрів. Швидкість виробництва блоків забезпечить найвищі темпи будівництва. Окрім того, з них можна створювати об'єкти оригінального дизайну. Таким чином можна прикрасити архітектурні картини міст.

Зараз у Росії модульне будівництво не таке популярне, як в інших країнах. Багато хто, як і раніше, є прихильниками традиційних технологій. Крім того, на російській території практично немає потрібних заводів. Через дефіцит блоків, обходяться вони дорожче, ніж повинні. Однак це все можна швидко вирішити. Необхідно створити більше заводів з їхнього виробництва.

13 серпня 2018
21 серпня 2018