• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

US Steel поки що передумала продавати комбінат US Steel Kosice

13 серпня 2018
US Steel поки що передумала продавати комбінат US Steel Kosice

Раніше американська металургійна корпорація US Steel повідомляла про продаж комбінату. Йдеться про її металургійний комбінат US Steel Kosice. Він знаходиться у Словаччині. Продаж був пов'язаний з тим, що підприємство почало зазнавати збитків. Компанія не бачила сенсу далі володіти ним. Крім того, у травні цього року закінчився меморандум. Він був підписаний підприємством та урядом Словаччини. Його термін становив п'ять років. Згідно з ним корпорація дала обіцянку не припиняти виробництво на комбінаті. Також документ виключав скорочення кількості робочих місць.

Проте останніми роками значно покращилися фінансові показники комбінату. Це з тим, що світовий ринок стали відновився. Комбінат зумів отримати чистий прибуток у розмірі 450 млн. євро. Такий результат за минулий рік. Абсолютним рекордом поки що є показник 2006 року. Тоді підприємство зуміло заробити 480 млн. євро. Мабуть позитивна тенденція все ж таки залучила американську корпорацію. Тому вона повідомила, що продаж скасовується.

Зараз US Steel вивчає питання щодо нових інвестицій у комбінат. Насамперед, розглядається варіант розширення виробничих потужностей. Корпорація вже заявила, що продовжить виконувати свої зобов'язання щодо меморандуму. Про це стало відомо після нещодавньої зустрічі. Вона відбулася у Піттсбурзі. На ній було присутнє керівництво корпорації і заступник прем'єр-міністра Словаччини. У ході заходу було розглянуто перспективи на майбутнє. Обидві сторони зацікавлені у розвитку комбінату. Крім того, поки що на ринку зберігається сприятлива ситуація. Модернізація підприємства дозволить ще більше покращити його фінансові показники.

9 серпня 2018
16 серпня 2018