• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На ЧерМК запущено нову систему вимірювання розмірів та температури продукції

27 вересня 2018
На ЧерМК запущено нову систему вимірювання розмірів та температури продукції

Северсталь продовжує реалізовувати програму модернізації на Череповецькому металургійному комбінаті. Днями було завершено наступний етап. У процесі модернізували стан гарячої прокатки 2000. Він знаходиться в листопрокатному цеху № 2. Стан відноситься до основного обладнання прокатного виробництва. На програму було виділено понад 100 млн. рублів.

На підприємстві здійснили монтаж нової швидкодіючої системи вимірювання параметрів. Йдеться про визначення розмірів та температури продукції. Параметри прокат вимірюються за чистовою кліткою. У процесі визначається планшетність. Також це стосується поперечного та поздовжнього профілю металопрокату. Все відбувається у режимі реального часу. Це дозволяє отримувати відносно точні результати.

Устаткування було поставлене німецькою компанією Thermo Fisher Scientific. Генеральним проектувальником виступило підприємство «Северсталь-проект». Центр «Домнаремонт» та Центр «Промсервіс» здійснювали будівельно-монтажні роботи. Це ж стосується і пусконалагоджувальних процесів. Обидва ці підприємства є частинами дивізіону «Сєвєрсталь Російська сталь». За електромонтажну частину робіт відповідали представники регіональної підрядної організації.

Завдяки новій вимірювальній системі можна своєчасно коригувати процес прокату. При цьому не потрібно зупиняти процес виробництва. Таким чином підвищується продуктивність агрегату. У результаті забезпечується необхідна якість готової продукції. Це саме стосується обсягів випуску. Стан 2000 - один з найбільш продуктивних агрегатів гарячої прокатки. Його річний обсяг випуску становить 6 млн тонн металопрокату.

25 вересня 2018
2 жовтня 2018