• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На Череповецькому меткомбінаті закінчився капітальний ремонт доменної печі

29 листопада 2018
На Череповецькому меткомбінаті закінчився капітальний ремонт доменної печі

Череповецький металургійний комбінат належить до дивізіону «Сєвєрсталь Російська сталь». Це один із найбільших інтегрованих заводів із випуску сталі. Мається на увазі у світі. Його доменна піч № 2 зазнавала капітального ремонту другого розряду. Наразі всі роботи вже завершені.

Доменні печі входять до першої ланки технологічного ланцюжка. Їхня модернізація та оновлення є пріоритетним завданням для підприємства. Це дозволяє забезпечувати ефективність функціонування комбінату.

У ході капітального ремонту відновлювалися проектні параметри печі. На це виділив близько 1,3 млрд рублів. Завдяки ремонтним роботам агрегат зможе стабільно функціонувати наступні 10 років. Про це повідомив генеральний директор дивізіону «Сєвєрсталь Російська сталь».

Роботи з капітального ремонту виконували 37 діб. Цим займалися спеціалісти Центру «Домнаремонт». Також було задіяно представників сервісного виробництва з вогнетривів Центру «Промсервіс». У процесі брали участь спеціалісти управління капремонту доменних печей дивізіону.

Насамперед, було замінено систему охолодження та завантажувальні пристрої. Також заміна зазнала механічного обладнання комплексу доменної печі. Потім було оновлено футерування горна, повітронагрівачів та шахти.

Після цього було змонтовано нове обладнання. Йдеться про те, що використовується для розкриття та закриття льоток. Купол доменної печі було встановлено за новою. Це пристрій із двома конусами. Через нього в піч завантажуються шихтові матеріали. Щодобово в процесі капремонту брали участь близько 280 фахівців. Молодим допомагали досвідчені інструктори центру "Домнаремонт".

26 листопада 2018
30 листопада 2018