• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Велика ймовірність, що Essar Steel дістанеться ArcelorMittal

2 листопада 2018
Велика ймовірність, що Essar Steel дістанеться ArcelorMittal

Кредиторами Essar Steel було названо основного претендента на її придбання. Так, на думку Комітету, це транснаціональна корпорація ArcelorMittal. Вона подавала спільну заявку з японською компанією Nippon Steel Sumitomo. Таким чином, вони можуть стати новими власниками збанкрутілого металургійного підприємства. За це ними запропоновано близько 420 млрд рупій. Відомо, що нинішні борги Essar Steel становлять 490 млрд рупій. Таким чином, угода може покрити більшу частину.

ArcelorMittal була акціонером підприємств Uttam Galva Steels та KSS Petron. Вона також накрила їхні борги. Загальна сума становила 1 млрд. доларів. Це дозволило їй стати головним претендентом на Essar Steel. Її основним конкурентом була інвестиційна компанія Numetal, яку підтримує ВТБ. Це російський банк. Проте підприємству не вдалося виконати поставлені умови. У результаті вона втратила можливість виборювати металургійне підприємство. На сьогоднішній день у ArcelorMittal є лише один суперник. Ним виступає компанія Vedanta. Але й у неї дуже мало шансів. Вона запропонувала значно меншу суму, ніж конкурент.

Корпорація ArcelorMittal недарма прагне роздобути індійську металургійну компанію. Якщо вона стане власником, то зможе вийти на індійський ринок. Транснаціональне підприємство давно шукає способів отримання такого доступу. Крім того, Essar Steel сама по собі також дуже приваблива. Вона є інтегрованим виробником широкого сортаменту листового прокату. Компанія займається випуском гарячекатаних рулонів, зварних труб, фарбованого листа та іншого. Її проектна потужність складає 10 млн тонн на рік. Але при цьому реальне завантаження не перевищує 60-65%.

31 жовтня 2018
5 листопада 2018