• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Gecamines уклала угоду про розподіл продукції

12 грудня 2018
Gecamines уклала угоду про розподіл продукції

Gecamines - гірничодобувна компанія з Демократичної Республіки Конго. Нею було укладено угоду про розподіл продукції (УРП). Підписано його з китайською компанією HongKong Excellen Mining. Вона виплатить "стартовий" бонус. Він становитиме 40 млн. доларів. Видобуток цієї продукції здійснюється на мідно-кобальтовому родовищі. Воно розташоване на південному сході країни неподалік міста Колвезі. Які умови документа поки що не розголошується.

Раніше у гірничодобувній галузі Д. Р. Конго не було. Це перша подібна угода в її історії. Переважно такі документи оформляються на нафтовому ринку. По суті, це одна із форм спільного підприємства. Вона припускає, що іноземний інвестор спочатку має покрити свої витрати. Йдеться про витрати на реалізацію проекту. Після цього він має розпочати «ділитися» з місцевим учасником. Вважають, що така форма кабальна і невигідна для реципієнта.

Незважаючи на негативне ставлення до УРП, Gecamines іншої думки. Підписання документа з китайським підприємством сприятиме зростанню її доходів. Так заявила компанія. Раніше вона займалася створенням традиційних спільних підприємств із іноземними організаціями. Наприклад, це такі компанії, як China Molybdenum та Glencore. Однак це виявилося украй не вигідно. До державної скарбниці надходило надто мало коштів. Підйом Gecamines припав на 80-ті роки. Обсяг видобутку становив близько 500 тис. тонн міді на рік. Однак зараз підприємство занепало. Виробничий обсяг за минулий рік становив менше 16 тис. тонн. Крім того, компанія загрузла у великих боргах. Тому вона змушена шукати різні шляхи порятунку.

7 грудня 2018
14 грудня 2018