• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Як закінчився листопад для світового ринку стали

7 грудня 2018
Як закінчився листопад для світового ринку стали

Вже четвертий місяць поспіль на світовому ринку стали падати ціни. Він стартував ще у серпні і стабільно продовжується. Середнє зниження цін цей період становило 20%. У листопаді вони досягли свого мінімуму. Попередній такий низький результат був зафіксований у липні 2017 року. Причиною такої негативної ситуації виявився дисбаланс між пропозицією та попитом. Обсяг пропозиції виявився надмірним. При цьому суттєвого попиту немає. Раніше становище рятували китайські металурги. Проте тепер вони також скоротили обсяг споживання.

У жовтні у Китаї спостерігалася певна стабільність. У листопаді раптово настало падіння. Насамперед, це стосується спотових цін на гарячекатані рулони. Це саме стосується арматури. Ціни на продукцію сплали на 70-110 доларів за тонну. Наприкінці місяця китайські металурги почали пропонувати заготівлю закордонним клієнтам. Робили вони це за вкрай низькими цінами. Але в результаті особливо ситуацію це не змінило. Обстановка суттєво змінилася лише завдяки виробничим обсягам.

В'єтнам сильно постраждав через американські сталеві тарифи. Крім того, свою частину негативу вніс антидемпінг. Місцеві компанії змушені менше експортувати холоднокатані рулони та оцинковану сталь. Також вони змушені були скоротити закупівлю підкату. Корея скоротила виробництво труб. Причому обсяги знизилися майже вдвічі. Причиною стало вичерпання квот на поставки на американський ринок. Остаточною проблемою ринку Азії стали додаткові поставки листової продукції. Вона імпортувалася із країн СНД. Раніше продукція постачалася до Туреччини. Однак там зараз криза. Тому напрям постачання змінився.

6 грудня 2018
12 грудня 2018