• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Компанії Європи просять розширити імпортні квоти на катанку

22 грудня 2018
Компанії Європи просять розширити імпортні квоти на катанку

Європейська комісія отримала серйозне прохання. Вона стосується розширення квоти на безмитний імпорт катанки. Подано її Європейською асоціацією неінтегрованих виробників сталевого дроту Eunirpa. Відомо, що до 3 лютого 2019 року діє певна квота. Її розмір складає 1 млн тонн. Проте на сьогоднішній день вона майже вичерпана. За поточний рік обсяг імпорту може становити 2,6 млн. тонн.

Як повідомляє Eurofer, обсяг зовнішніх поставок становив 1,83 млн. тонн. Таким виявився показник за період із січня до вересня. За аналогічний минулорічний період результат був на 20% меншим. Найбільше імпортовано продукції з Туреччини. Її частка у європейському імпорті становить близько 35%. Близько 50% припадає на постачання з країн СНД та Швейцарії.

Обсяг пропозиції катанки обмежений. Причому як на території Євросоюзу, так і за його межами. Про це заявили виробники дроту. Раніше цього року було запроваджено американські сталеві тарифи. Передбачалося, що постачання буде перенаправлено. Йдеться про продукцію з Мексики, Японії, Бразилії та Канади. Вона мала вирушити до європейських країн. Але потрібного обсягу отримано не було.

Van Merksteijn International - найбільший європейський виробник метизної продукції. Базується компанія у Нідерландах. У листопаді вона зробила серйозну заяву. Тож їй доведеться призупинити роботу одного зі своїх підприємств. Зупинка припаде на кінець поточного року. Причиною є те, що вона вичерпала квоту. Щоб цього уникнути, потрібне розширення розміру квоти на імпорт катанки. Це дозволить компанії та багатьом іншим підприємствам продовжити роботу. Рішення залишається за Європейською комісією.

19 грудня 2018
27 грудня 2018