• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У Нігерії знову спробують збудувати металургійний комплекс

19 грудня 2018
У Нігерії знову спробують збудувати металургійний комплекс

Міністерство фінансів Нігерії поділилося новою інформацією. Так у країні знову планують збудувати металургійний комплекс. Цим планується зайнятися African Natural Resources and Mines Limited. Це приватна компанія, яка має індійський капітал. Розмір запропонованих інвестицій становить близько 600 млн доларів. Зводити підприємство планують у штаті Кадуна, що на півночі Нігерії.

Компанія хоче створити інтегроване виробництво. Воно включатиме видобуток та збагачення сировини. Також воно отримуватиме відновлене залізо (DRI). Серед інших спеціалізацій вказано виплавку сталі та виробництво прокату. При цьому будуть використовуватися тутешні ресурси залізняку. Проект може стати найбільшою інвестицією у національну гірничодобувну галузь. Мається на увазі за останнє двадцятиліття. Це пояснило Міністерство фінансів.

Нігерія є найбільш густонаселеною африканською державою. Окрім того, країна є найбільшим постачальником сирої нафти. Мається на увазі на континенті. Останнім часом країна робить спроби диверсифікувати економіку. Також вона прагне стимулювати розвиток промислової сфери. Однак із чорною металургією є свої складнощі. Тому особливих успіхів помічено поки що не було. Обсяг виробництва сталі становить лише 100 тис. тонн на рік. Минулорічний обсяг імпорту оцінюється у понад 650 млн. доларів. Порівняно з провідними країнами-виробниками сталі Нігерія знаходиться в низах. Реалізація нового проекту може допомогти покращити становище. Однак поки що рано говорити про його успіх. Спочатку необхідно його все реалізувати.

14 грудня 2018
22 грудня 2018