• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Європейська комісія продовжила розслідування щодо імпорту сталевої продукції

3 січня 2019
Європейська комісія продовжила розслідування щодо імпорту сталевої продукції

Постачальники сталевої продукції з усіх країн завмерли в очікуванні. 26 березня поточного року Європейська комісія розпочала розслідування. Воно торкнулося імпорту сталевої продукції. Тоді повідомлялося, що триватиме воно не більше дев'яти місяців. Проте все виявилося набагато складнішим. Комісія вирішила продовжити процес. На її думку, справа може використати положення про «надзвичайні обставини». Це дає змогу збільшувати терміни. Принаймні на два місяці. Таким чином, розслідування триватиме до 1 лютого наступного року.

Представники Європейської комісії неодноразово висловлювалися про цю справу. Вони вважають, що цей розгляд справді має безпрецедентні масштаби. Розслідування торкнулося імпорту 28 категорій продукції із сталі. Крім того, він має понад 800 зацікавлених сторін. Достатньо не просто розібратися у всьому цьому.

На сьогоднішній день діють тимчасові заходи. Вони обмежують імпорт сталі. Йдеться про квоти. Їхній розмір становить середній обсяг імпорту за останні три роки. Крім того є мита, ставка яких 25%. Вони поширюються на надлимітну продукцію. Триватимуться дані обмеження до 3 лютого. До цього Єврокомісії має час остаточно вирішити з ними. Вони можуть запровадити постійні обмеження або відмовитися від них взагалі.

Розслідування Єврокомісії суттєво вплинуло на внутрішній ринок. Насамперед, місцеві компанії не поспішали укладати імпортні контракти. Вони причаїлися в очікуванні рішення комісії. У зв'язку з продовженням термінів розслідування стан невизначеності також затримається. На сьогодні складнощі відчувають постачальники арматури та катанки. Квоти імпорту цієї продукції вичерпані.

29 грудня 2018
4 січня 2019